27 iun. 2013

Pepene cu jeleu


Vara ne-a trebuit, vara avem. Si caldura. Dar si desert racoritor. Asa ca n-avem de ce sa ne plangem.
Luam doi pepeni frumusei. Galbeni.


Si doua pliculetele de jeleu de fructe. Nu galben. Rosu si verde, da.


Jeleul se pregateste in felul urmator:  Se amesteca  praful de jeleu in apa fierbinte, dar folosim doar jumatate din cantitatea de apa indicata pe plic. Dupa ce s-a dizolvat, se pune gheata, in locul jumatatii de cantitate de apa ramase. In felul acesta, compozitia se raceste mai rapid, dar nu se va dilua mai mult decat e necesar.


Odata racit jeleul, il  turnam in jumatatile de pepene pregatit, fara seminte.
Avem rabdare pana stau pepenii si gelatina la rece, in frigider. Sa se inchege. Prietenii.

 
Si-apoi ne jucam un pic. Cu culorile. Si parca deja ne racorim un pic.
 

Poftiti la umbra, c-aveti de unde alege!


S-auzim numai de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu